Valoarea medicinei plantelor

De mii de ani, omenirea folosește uleiurile eterice naturale, atât datorită proprietăților lor curative și purificatoare, cât și pentru aromele irepetabile pe care le au.

Din copilărie cunoaștem gustul Mentei din dulciuri, din pasta de dinți, sau din ceaiul de Mentă. De-a lungul timpului uscăm menta si alte ierburi medicamentoase pentru a folosi puterea lor naturistă la ameliorarea diferitor boli și dureri, anul împrejur, și pentru întreaga familie. Deci Menta are o istorie impresionantă ca plantă de leac, de aceea a fost denumită de-a lungul timpului ca cel mai vechi și valoros medicament natural din lume.

Menta are următoarele proprietăți și indicații terapeutice:

  1. Întărește sistemul imunitar, combate infecțiile. Uleiul de Mentă are efecte antivirale , antibacteriene, ceea ce îl face util pentru multe tratamente alternative.
  2. Afecțiuni ale sistemului respirator. Uleiul de Mentă conține Mentol, care ajută la curățirea căilor respiratorii, fără efecte secundare. Este un bun remediu pentru ameliorarea astmului, bronșitei, sinuzitei, răcelii, tusei și congestiei nazale.
  3. Indigestie, stomac deranjat, colon iritabil. Menta este eficientă în combaterea diareei, constipației, indigestiei și flatulenței. La fel diminuează greața şi răul de mașină.
  4. Calmează durerea. Adesea numit “agent frigorific” uleiul de Mentă reduce febra și conferă o senzație de răcorire a zonei afectate. Este excelent pentru calmarea durerii musculare precum şi pentru artrită, nevralgie şi reumatism
  5. Reduce rapid durerea de cap datorită proprietăților analgezice și relaxante.
  6. Inhalarea vaporilor uleiului de Mentă stimulează circulația sângelui care ajută la oxigenarea organelor corpului, a creierului și la creșterea ratei metabolismului.

Uleiul de Mentă se asociază bine cu uleiul de Eucalipt, de Scorțișoară, de Cuișoare aducând împreună și mai multe efecte benefice omului, întărind Sistemul Imunitar.

Regatul Thailandei este o țara cu adevărat valoroasă în creșterea plantelor medicamentoase și producerea uleiurilor eterice în întreaga lume, păstrând cu grija tradițiile de fabricare a Remediilor naturiste, având condiții climaterice benefice anul împrejur, un popor harnic și tehnologii avansate, de secole fiind un exportator important pe piața internațională.

Există mai multe legende despre apariția Remediilor universale în medicina tradițională chineză, și una dintre componentele cei mai importante ale acestor remedii este Uleiul de Mentă.
Istoria Remediilor naturale, prezentate pe piața europeană de către distribuitorul autorizat Thai Power (Puterea Thailandei), începe acum mai mult de 100 de ani in urmă când maestrul Tang, doctor in medicina tradițională Chineză, a migrat din Shantou (China) în Siam (denumirea veche a Thailandei). El a găsit in Siam un loc miorific cu câmpii bogate in plante medicinale, potrivit pentru crearea propriilor uleiuri balsamice, cu adevărat fermecătoare. Acest loc poartă denumirea de Suan Plu.

Maestrul TANG a reușit să inventeze diverse formule pentru Balsamul sau, destinate prevenirii și tratării diferitor afecțiuni și boli. Băștinașii Suan Plu (district al Tailandei) au răspândit imediat vestea despre miraculosul doctor și Remediile lui. Cel mai vestit Remediu a devenit un ulei produs din plante medicinale, care trata eficient durerile de cap, stările de amețeală, durerile musculare precum și mușcăturile de insecte. Intre timp Maestrul TANG transmite cunoștințele sale discipolului Bunjua Eiampikul, care manifesta un interes deosebit față de puterea plantelor medicinale. Acesta avea un dar de a distinge cu precizie gustul si aroma fiecărei plante din varietatea lor abundentă ce se regăsește in Thailanda.

Bunjua Eiampikul s-a dedicat științei plantelor medicinale, a efectuat mii de testări până a dat viață renumitului ulei cu denumirea SIANG PURE. A fost numit SIANG în numele tatălui sau, mai fiind echivalentul cuvântului SUPERIOR din limba mandarină, si PURE însemnând – pur, natural. Astfel, brandul Siang Pure Oil este perceput actualmente un brand superior de uleiuri medicinale in Thailanda.

Formula Siang Pure a fost transmisă din generații in generații, astfel lărgind gama sa de produse sub diferite forme practice (ulei in Stick Roll, inhalator Stick (creion), balsam sub formă solidă etc.) și devenind un atribut indispensabil pentru fiecare trusă medicală a familiei, poșetele doamnelor și servietele bărbaților, o adevărată “asistență medicală” pentru oamenii in vârstă precum și un simbol al longevității.

Modul de utilizare:

Masaj

În cazul durerilor musculare, articulare, durerilor de spate, oboselii, aplicați ulei pe zona problematică și masați ușor până simțiți efectul de răcorire, vitalizare și liniștire a pielii, reducând durerea ți senzația de oboseală.

Masaj

Împotriva răcelii si durerilor de cap recomandăm să aplicați ulei pe aripioarele nazale, deasupra buzei superioare, pe frunte și tâmple; sa masați pe piept si spate.

Inhalații

Pentru inhalații recomandăm să puneți o picătură de ulei în podul palmei, să frecați mâinile, să le apropiați de nas și să respirați adânc. Evitați zona ochilor și țineți-i neapărat închiși.

Altele

În caz de iritație în urma mușcăturilor de insecte, aplicați ulei pe zona afectată, repetați procedura cateva ori. În caz de afecțiuni însoțite de dureri abdominale și flatulentă, aplicați câteva picături de ulei pe zona abdominală și masați ușor cu mișcări circulare.

Contraindicații de folosire a acestor uleiuri există numai în cazul hipersensibilității individuale la ingredientele active, ce fac parte din ele. Nu se recomandă copiilor de până la 3 ani și nu se lasă la îndemâna lor. Este de dorit să se evite contactul cu ochii sau membranele mucoase. Nu se aplică pe răni și pe piele deteriorată.

Actualmente aceste produse se pot găsi și în Republica Moldova în farmaciile FELICIA, PEON, Ghedeon Rihter, erboristeriile YARBA

 

Sfaturi practice pentru utilizarea Uleiului balsamic Siang Pure Oil:

Dureri de cap, migrene: se freacă 2-3 picături în palme, se masează cu mâinile zona cervicală, partea de sus a spatelui, tâmplele, fruntea, vârful degetelor la mâini apoi se inhalează vaporii din palme atât cât este confortabil. În special îmbunătățim circulația sanguină, stimulăm punctele biologic active, activizăm căile respiratorii pentru a obține o doză mai mare de oxigen la creier.

Balonări, colici, dureri de stomac: se freacă 4-5 picături în palme până se încălzesc, se masează burta de jos în sus (10-15 mișcări), apoi se inhalează vaporii uleiului din palme. În special îmbunătățim circulația sanguină, reducem spazmul muscular, resetăm sistemul nervos central și periferic, reducem stresul, activizăm căile respiratorii pentru a obține o doză mai mare de oxigen la creier.

Răceli, Tuse, iritații în gât, congestie nazală, alergie la mirosurile sintetice: se freacă 2-3 picături în palme, se masează zona gâtului și partea de sus al pieptului, apoi se inhalează vaporii uleiului din palme. Obținem stimularea cailor respiratorii, înbunătățirea circulației sanguine pentru lupta mai efectivă a organismului cu anticorpii care i-l afectează, stimulăm sistemul imunitar în perioada virozelor și a poluării aierului.

Dureri de dinți: se aplică 1-2 picături pe un tambon de bumbac, bila de bumbac se aplică în zona durerii dentare. Componența uleiului Siang Pure va calma durerea și va dezinfecta caria infectată (concentrație mare de eugenol datorită uleiului de cuișoare). În cazul inflamației după vizitarea medicului și sustragerii măselilor sau dinților este benefic de frecat 2-3 picături în palme si de aplicat mâna pe obraz (compres pentru 1-2 minute), aceasta va calma durerea musculară după expirarea efectului de anestezie, masajul tâmplelor și inhalarea vaporilor din palme va reduce stresul și starea de rău.

Dureri musculare, cârcei, amorțeli: se masează zona afectată cu 3-5 picături. Uleiul poate fi adăugat în uleiurile de masaj (ulei de cocos, ulei de olive, de floarea soarelui) pentru a obține un uleiu de masaj medicamentos . În special obținem ameliorarea durerilor musculare și articulare prin reabilitarea circulației sanguine.
Înțepături de insecte și de plante: uleiurile din componența uleiului balsamic Siang Pure va reduce imediat senzația de mâncârime și va reduce considerabil efectul negativ al substanțelor chimice a insectelor sau plantelor în zona afectată .

Acnee: se masează 1 picătură de ulei (3-4 ori pe zi) în zona acneei. Obținem efect antiseptic, anestezic, de îmbunătățire a circulației sanguine.

Răul de mișcare, somnolență, lipsa de concentrare. Se freacă 2-3 picături în palme, se masează cu mâinile zona cervicală, partea de sus a spatelui, tâmplele, fruntea, vârful degetelor la mâini apoi se inhalează vaporii din palme atât cât este confortabil. În special îmbunătățim circulația sanguină, stimulăm punctele biologic active, activizăm căile respiratorii pentru a obține o doză mai mare de oxigen la creier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookie-uri. ? Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor